Barça kan na dit seizoen afscheid nemen van Valverde: Koeman-geruchten nemen toe

Barça kan na dit seizoen afscheid nemen van Valverde: Koeman-geruchten nemen toe

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 09:44zo 08-12-2019 om 09:44

De geruchten over een overstap van Ronald Koeman naar FC Barcelona worden steeds heviger, zeker nu voorzitter Josep Maria Bartomeu in de Spaanse media aangeeft dat de huidige coach Ernesto Valverde na dit seizoen zou kunnen stoppen.

Valverde heeft een contract tot medio 2021 bij Barcelona, maar geeft Bartomeu hints van een eventueel vertrek van de trainer. "Gaat Valverde volgende seizoen ook nog door? Hij heeft een contract tot 2021, maar in de zomer is er een optie waardoor beslist kan worden dat hij niet verder gaat", vertelt Bartomeu in gesprek met El Suplement.

"Dat hadden we met alle trainers", vervolgt de Barcelona-voorzitter. "Maar zijn contract... we hebben allebei, Ernesto en de club, een mogelijkheid te beslissen. Rijkaard was hier vijf jaar, Guardiola vier en Luis Enrique drie." Bartomeu kreeg al snel de vraag of drie seizoenen genoeg is voor Valverde. "Dat zou kunnen, maar het is een beslissing die de club moet gaan nemen."

Het wakkert het vuurtje rondom de potentiële komst van Koeman naar Catalonië weer aan. De bondscoach van Nederland heeft een clausule in zijn contract staan, waardoor hij zonder al te veel bemoeienis de overstap naar Barcelona kan maken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws