UPDATE: David blijft in Canada, KAA Gent wil iemand sturen voor begeleiding

UPDATE: David blijft in Canada, KAA Gent wil iemand sturen voor begeleiding

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 10:08do 05-12-2019 om 10:08

Laatste update: vrijdag 6 december 2019 om 13:39vr 06-12-2019 om 13:39

Jonathan David was woensdagavond een opvallende afwezige bij KAA Gent. De Canadees zat niet in de selectie tegen Charleroi. Zijn moeder is namelijk overleden.

Dat meldt Het NieuwsbladCoach Jess Thorup weet nog niet of David inzetbaar is op zaterdag, wanneer KAA Gent thuis tegen Zulte Waregem speelt. "Ik weet niet wanneer Jonathan terug zal zijn", vertelde hij op zijn persconferentie. Met zijn dertien doelpunten en acht assists is David dit seizoen een heel belangrijke speler voor Jess Thorup.

Naast David was ook die andere uitblinker Elisha Owusu niet van de partij. Hij heeft een blessure aan de buikspieren. De wedstrijd van zaterdag zou voor hem echter niet in gevaar komen. Hij wordt klaargestoomd door de medische staf.

Het vertimmerde KAA Gent verloor de bekerwedstrijd tegen Sporting Charleroi uiteindelijk met 1-0. 

Update: Stefan Smet, journalist van Het Nieuwsblad, meldt dat Jonathan David tot na de begrafenis van zijn moeder, gepland op 14 december, in Canada zal blijven. KAA Gent bekijkt overigens ook de optie om een staflid naar Canada te sturen om de aanvaller mentaal en fysiek te begeleiden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws