Kums maakte een goede keuze: “Hij is terug in een warm nest terechtgekomen”

Kums maakte een goede keuze: “Hij is terug in een warm nest terechtgekomen”

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 09:45wo 04-12-2019 om 09:45

Sven Kums koos ervoor om terug te keren naar KAA Gent. Bij RSC Anderlecht was de middenvelder niet altijd zeker van een basisplaats. Ook vader Ludo Kums ziet dat zijn zoon een goede keuze heeft gemaakt.

Ludo Kums was jarenlang actief als scout en jeugdtrainer bij Anderlecht. “Sven is terug in een warm nest terechtgekomen. Hij speelt weer onder een trainer die gelooft in hem en die goed communiceert met zijn spelers. Sven is iemand die vertrouwen nodig heeft. Als hij dat krijgt, zie je dat hij weer helemaal zichzelf is. Bovendien is hij in een goeie ploeg terechtgekomen, met veel wisselmogelijkheden."

"Wij zien ook dat hij gelukkiger is naast het veld”, gaat vader Kums verder aan Het Laatste Nieuws. “Maar dat is ook normaal, want Sven heeft nooit de gewoonte gehad om op de bank te verzeilen zoals in het begin van het seizoen bij Anderlecht. Hij speelde altijd bij Heerenveen, hij deed dat ook bij Udinese tot er een trainerswissel kwam. Sven moet kunnen spelen. Nu hij dat weer match na match doet, kan het niet anders dan dat hij weer gelukkiger is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws