Degradatieduel tussen Cercle Brugge en Waasland-Beveren kent geen winnaar

Degradatieduel tussen Cercle Brugge en Waasland-Beveren kent geen winnaar

23-11-2019 21:50
1

Zowel Waasland-Beveren als Cercle Brugge hebben geen goede zaak gedaan in de strijd tegen degradatie. In het belangrijke duel tussen beide ploegen werd het 1-1.

Degradatieduels durven weleens bijzonder plezier zijn om naar te kijken. We leken aanvankelijk ook op onze wenken bediend te gaan worden. Zowel Waasland-Beveren als Cercle Brugge begonnen met aanvallende intenties aan de partij.

De thuisploeg maakte ook het meeste aanspraak op dat openingsdoelpunt, met onder andere een goede kans voor Koita. Een doelpunt kreeg het, zo leek het, herboren Waasland-Beveren. Het was Din Sula die nog voor het kwartier voor de 1-0 zorgde.

Voor Cercle Brugge was het een sein om voluit te gaan voor die gelijkmaker, maar Waasland-Beveren had geen enkele intentie om de mogelijke overwinning nog uit handen te geven.

De mooie voorsprong in de eerste helft kon Waasland-Beveren uiteindelijk toch niet houden. Een half uur voor tijd wist Cercle Brugge dan toch tegen te prikken. Giulian Biancone maakte er met een knap doelpunt 1-1 van.

Het gaf de Bruggelingen moed en zin om voor dat tweede doelpunt te gaan, maar tot grote doelpogingen kwam het niet. De wedstrijd kabbelde voort tot het einde, met een 1-1 gelijkspel tot gevolg.