Treffer in 93e minuut houdt Rode Duivels van mogelijk EK-duel met Nederland

Treffer in 93e minuut houdt Rode Duivels van mogelijk EK-duel met Nederland

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 22:59zo 17-11-2019 om 22:59

De Rode Duivels zijn al even zeker van deelname aan het EK 2020 en deze zaterdag wist ook Nederland zich te plaatsen. Zondag zag het er zelfs even naar uit dat de noorderburen een tegenstander konden worden in de groepsfase van het eindtoernooi.

De sleutel lag bij het duel tussen Servië en Oekraïne, dat zich eerder al verzekerd had van plaatsing voor het EK. De Serviërs gingen de slotfase van dat duel in met een 2-1-voorsprong. Daardoor zou Oekraïne haar statuut als reekshoofd verliezen aan Frankrijk, dat later op de avond won bij Albanië (2-0).

Als die 2-1 in Servië op het bord was blijven staan én Duitsland dinsdagavond niet van Noord-Ierland had verloren, kregen de Duives mogelijk een andere poule toegewezen: poule C. In die groep zit nu al, met honderd procent, zekerheid Nederland. Een derby der Lage Landen in de groepsfase was dus een optie geweest.

Eén man zette een streep door dat hypothetische scenario: Artem Besyedin. De Oekraïner maakte in het slot gelijk voor zijn land tegen Servië, waardoor Oekraïne tóch als reekshoofd richting EK afreist. Poule C is dan ook geen optie meer voor de Rode Duivels. Zo kan een derby met Nederland er enkel komen in de knock-out-fase.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws