Onder invloed van Propere Handen? 'Beerschot lijdt miljoenen verlies in boekjaar'

Onder invloed van Propere Handen? 'Beerschot lijdt miljoenen verlies in boekjaar'

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 22:02di 12-11-2019 om 22:02

Nu het einde van het jaar nadert, is het tijd voor de Belgische clubs om de financiële boekhouding op orde te krijgen. Bij K. Beerschot V.A. ziet die er niet zo rooskleurig uit. De Antwerpenaren leden de voorbije maanden immers flink wat verlies.

In totaal heeft Beerschot op een jaar tijd 3,6 miljoen euro verloren, weet Het Laatste Nieuws. Hoewel het Kiel 7,9 miljoen mocht ontvangen, gaf het zo'n 11,5 miljoen uit. Daardoor oogt de balans dus negatief. Meer dan de helft van de uitgaven ging naar de loonkosten van de selectie: 5,8 miljoen.

Ondanks die rode cijfers maakt men zich binnen de club weinig zorgen. Voorzitter Francis Vrancken schat de situatie 'niet zorgwekkend' in, aangezien hij zich sterk maakt dat de aandeelhouders de tekorten met hun eigen middelen zullen aanvullen.

Of de verliezen iets te maken hebben met Operatie Propere Handen, is niet duidelijk. De voorbije maanden sleepte Beerschot zich wel van de enige rechtszaak naar de andere. Mogelijk heeft dat de uitgaven verhoogd. Eerder maakte KV Mechelen al bekend dat het, om uiteenlopende redenen, financiële hulp zoekt bij de eigen aanhang.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Operatie Propere Handen er stevig ingehakt bij Beerschot, denk jij?

(331 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws