Anderlecht getipt voor PO1: Met Vercauteren het gevoel dat het kan

Anderlecht getipt voor PO1: "Met Vercauteren het gevoel dat het kan"

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 09:31di 12-11-2019 om 09:31

Laatste update: dinsdag 12 november 2019 om 09:35di 12-11-2019 om 09:35

RSC Anderlecht mag na een nieuwe zege, uit  bij Zulte Waregem (1-2), steeds meer hopen op een plaats in Play-Off 1. Op dit moment staat paars-wit vier punten achter op de nummer zes. Marc Degryse verwacht dat Anderlecht hun plaatsje bij de top zes nog afdwingt.

"Als je ziet welk parcours Anderlecht in z'n eerste negen matchen aflegde, dan had ik toch grote twijfels bij hun kansen om play-off 1 te halen. Maar de afgelopen zes matchen is er een ommekeer ingezet", valt Degryse met de deur in huis in Het Laatste Nieuws.

De trainerswissel deed Anderlecht zichtbaar deugd. "Met de komst van Vercauteren heb ik nu het gevoel dat het wel kan. Voorheen was de teneur: als het spel maar goed is, dan is alles goed. Maar prestaties en resultaten horen er ook bij en daar lag te weinig de nadruk op."

Strijd voor PO1
"Vercauteren kreeg er een andere denkwijze in - realistischer - waarbij het resultaat minstens even belangrijk werd. Hij veranderde de spelwijze, haalde 14 op 18 en zo zag je de kloof stilaan een kloofje worden", gaat Degryse verder.

Al verwacht de analist dat Anderlecht tot het einde zal moeten strijden voor Play-Off 1. “Met deze kern moet Anderlecht daartoe in staat zijn. De jonge spelers kunnen nog progressie maken, zeker als de meer ervaren spelers terugkeren. Ze zijn op de goede weg, maar ik voorspel een strijd tot aan de meet. Ik denk niet dat de averij al voor Nieuwjaar hersteld zal zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Haalt Anderlecht Play-Off 1?

(1256 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws