Vandenbempt streng voor Clement en co: Reactie vond ik onnodig en verkrampt

Vandenbempt streng voor Clement en co: "Reactie vond ik onnodig en verkrampt"

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 17:45ma 11-11-2019 om 17:45

Laatste update: maandag 11 november 2019 om 17:57ma 11-11-2019 om 17:57

Club Brugge liep zondag tegen haar eerste nederlaag van de huidige jaargang in de Jupiler Pro League aan. Op bezoek bij Royal Antwerp FC werd het 2-1. Na afloop van de wedstrijd kloegen de spelers van Club voornamelijk over de haatdragende sfeer op de Bosuil. Iets te nadrukkelijk, oordeelt Peter Vandenbempt.

De journalist van Sporza keert terug naar het begin. "Die penaltyfrats met Diagne in Parijs blijft wel nazinderen", verwijst Vandenbempt naar de Champions League-wedstrijd tegen PSG. "De reactie van Club Brugge vond ik onnodig en verkrampt. Clement en co verweten de journalisten dat ze te veel op dat incident bleven hameren in plaats van de knappe prestatie in Parijs te vermelden. Dat is niet waar, die is ook zeer duidelijk in de verf gezet." Onder meer Hans Vanaken gaf al aan dat de voorbije weken lastig waren.

"Daarnaast werden ook de verhalen uit de kleedkamer afgedaan als flagrante leugens", gaat Vandenbempt verder. "Ik was er zelf niet bij, maar als dat leugens zijn, dan heeft Club Brugge een probleem. Journalisten vinden die verhalen niet uit. Neen, die worden ons verteld door mensen die erbij waren, los van mekaar. Zijn er dus mensen uit de Brugse familie die kwalijke verhalen of zelfs leugens de wereld willen insturen? Waarom? Om de club te schaden? Dat zou ik als trainer of clubleider pas erg vinden."

Verongelijkt
Vandenbempt merkte hetzelfde toontje op na de nederlaag bij Antwerp. "Ook gisteren in Antwerpen hoorde ik weer nerveuze en verongelijkte reacties uit het kamp van Club Brugge. Philippe Clement bijvoorbeeld, hij had het over de haat die hij gevoeld had op de Bosuil. Vraag misschien eens aan Vincent Kompany hoe hij ontvangen werd in Brugge. Voor alle duidelijkheid, het hoort er niet bij in het voetbal, maar het is ook geen exclusiviteit van Antwerp", is Vandenbempt streng voor Club.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Reageert Club Brugge snel te verongelijkt?

(557 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws