Boskamp: “Vanaken moest Diagne een klap voor zijn kop moeten geven”

Boskamp: “Vanaken moest Diagne een klap voor zijn kop moeten geven”

09-11-2019 09:26
12

Penaltygate blijft een hot topic. Ook Johan Boskamp laat zich uit over de situatie. De Nederlander geeft op zijn eigen manier zijn mening over het voorval tussen Mbaye Diagne en Hans Vanaken van Club Brugge.

Boskamp weet dat één voorval een heel dynamiek van een team kan veranderen. “Tja, bij Club Brugge hoorde je de laatste maanden alleen maar het team dit en het team dat. Nu blijkt dat je als team machteloos staat tegenover een eigenwijs mannetje dat een penalty opeist”, wordt Boskamp geciteerd door Het Belang van Limburg.

Dagne schoot pardoes op doelman Keylor Navas en werd de schlemiel van de avond. “Hij schoot hem nog gigantisch slecht in ook! Als de overtreding op je gemaakt wordt, moet je nooit zelf trappen. Het is een bekende wet in het voetbal. Scoort Diagne, dan heeft niemand het erover. Alleen had Vanaken er dan de ziekte in gehad.”

“Wat mij vooral verbaasde: niemand reageerde. Hans Vanaken wilde weglopen en zijn aanvoerdersbandje inleveren, maar hij had die kerel gewoon een klap voor zijn kop moeten geven of toch tenminste zich meer moeten laten gelden. Hans is de vaste penaltynemer. Iedereen zit uiteraard anders in mekaar. Normaal is Vormer de aanvoerder en had die op het veld gestaan, dan was het allemaal niet waar geweest”, aldus Bossie.