Gent-kapitein Odjidja pakte al 8 rode kaarten: Dat is toch een probleem

Gent-kapitein Odjidja pakte al 8 rode kaarten: "Dat is toch een probleem"

08-11-2019 23:16
2

Vadis Odjidja zal dit weekend niet in actie komen voor KAA Gent. De middenvelder pakte tegen Standard opnieuw een rode kaart en is dus geschorst. Zijn achtste al in onze competitie. Niemand deed slechter sinds zijn debuut in onze competitie.

Odjidja speelde in totaal al 225 wedstrijden in onze Jupiler Pro League. Daarin kreeg hij al maar liefst acht gele kaarten. Dat betekent dus dat de middenvelder om de 28 wedstrijden minstens één rode kaart krijgt. Dit seizoen is hij zelfs de eerste speler die al twee rode kaarten heeft gekregen.

Met zijn rode kaart krijgt Odjidja de twijfelachtig eer om sinds zijn debuut in de JPL samen met Denis Odoi en Antonio Ghomsi als enige acht rode kaarten gekregen te hebben. Sinds het jaar 2000 is er zelfs slechts één speler die slechter doet, dat is Mahamoudou Kéré die in tien seizoenen Charleroi maar liefst twaalf rode kaarten verzamelde.

Een probleem
Bij Extra Time was Peter Vandenbempt bijzonder kritisch voor de middenvelder. "Hij heeft al 10 rode kaarten in zijn carrière en dat voor een speler die veelal offensief voetbalt", klinkt het.

"Dan is er toch een probleem", vult Vandenbempt nog aan. "Blij zullen ze daar bij Gent toch niet mee geweest zijn. Hij is ook vaak verongelijkt en begint te discussiëren over overduidelijke fouten. Het is een soort van attitude", aldus de radiostem.