Wederzijdse liefde bij Hazard en Zidane: Hij zou me met ogen toe laten tekenen

Wederzijdse liefde bij Hazard en Zidane: "Hij zou me met ogen toe laten tekenen"

30-10-2019 11:36

Dat Eden Hazard eindelijk voor Real Madrid speelt, heeft twee belangrijke oorzaken: zijn enorme talent en de aanwezigheid van Zinedine Zidane. De oud-kampioen is namelijk altijd een grote fan geweest van onze landgenoot. Die liefde is volledig wederzijds, benadrukt Hazard.

In een interview met het lokale huis van Real Madrid stopt Hazard zijn bewondering voor Zidane niet onder stoelen of banken. "Als je echt van voetbal houdt, moet je van Zidane houden, of je nu een speler van Madrid bent of niet", is Hazard duidelijk. "Toen ik een kind was, was Zidane voor mij de beste. Ik wilde hem dingen zien doen: passen, dribbelen ..."

Uiteindelijk loodste Zidane Hazard naar Real. "In een interview met de pers vertelde Zidane dat hij me met zijn ogen toe zou laten tekenen. Mijn vader zei me dat ik moest blijven werken om bij Real Madrid te geraken. Toen Zidane op pensioen ging (als voetballer, nvdr.), had ik geen idee dat hij zo snel al coach zou worden. Nu werken we hier samen."

"Leren van mijn idool, dat maakt me gelukkig. Hij is eerlijk, hij weet wat de speler nodig heeft en hij praat enkel als dat moet", beschrijft Hazard tot slot de kwaliteiten van Zidane. In zijn eerste maanden bij Real had Hazard het bijzonder zwaar, onder meer door een blessure en wat overgewicht. Zidane viel de Rode Duivel echter nooit af, ondanks kritiek van buitenaf. De laatste wedstrijden vertoont de vormcurve van Hazard een opwaartse trend.