UPDATE: ‘Clement verrast en neemt geblesseerde Mata toch mee naar Zulte’

UPDATE: ‘Clement verrast en neemt geblesseerde Mata toch mee naar Zulte’

29-10-2019 08:30 Laatste update: 30-10-2019 13:01
27

Blessurezorgen bij Club Brugge. Meer bepaald bij Clinton Mata, die mogelijk een tijdje aan de kant staat. De Angolese Belg weet dinsdag waar hij aan toe is.

De verdediger werd tijdens de wedstrijd tegen Standard voortijdig naar de kant gehaald. Pijn aan de hamstrings, waardoor hij besloot om niet verder te spelen. Verder onderzoek moet nu uitwijzen hoe ernstig de spierblessure is, meldt Het Laatste Nieuws. In Het Nieuwsblad valt dan weer te lezen dat men een spierscheur vreest bij Club Brugge.

Coach Philippe Clement zal alvast niet op Mata kunnen rekenen tegen Zulte Waregem. Ook de wedstrijd van komend weekend tegen KV Kortrijk komt mogelijk te vroeg. Op de koop toe is het nog maar de vraag of Mata ook de CL-partij tegen PSG zal halen. Mata lijkt te moeten wachten tot na de interlandbreak om zijn comeback te maken.

Puzzelwerk voor Clement, die zo één van zijn sterkhouders ziet uitvallen. Mogelijk krijgt Matej Mitrovic speelminuten, al is die nog maar net terug uit blessure. Ook de jonge Odilon Kossounou, die Mata afgelopen zondag verving, is een mogelijke vervanger.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat Clinton Mata alsnog is opgenomen in de 23-koppige selectie van Club Brugge voor Zulte Waregem. Toch verrassend want de vleugelspeler ging in de topper tegen Standard met een spierblessure naar de kant. Zal hij daadwerkelijk spelen tegen Zulte of kiest Clement voor iemand anders?