Kansspelcommissie start onderzoek naar ongeoorloofde gokreclame bij KAA Gent

Kansspelcommissie start onderzoek naar ongeoorloofde gokreclame bij KAA Gent

26-10-2019 10:40
6

De Kansspelcommissie is een onderzoek gestart naar een actie van Napeleon Games bij KAA Gent. De Buffalo's en haar sponsor zouden zich schuldig hebben gemaakt aan het plaatsen van een verboden gokreclame. Dat meldt De Tijd zaterdag.

'Beleef een dag als Buffalo!' Supporters kunnen een dag lang ontbijten, trainen en een partijtje FIFA spelen met spelers Sven Kums, Laurent Depoitre en Jonathan David', citeert de krant een actie uit de laatste nieuwsbrief van Gent. Wie echter kans wil maken op de hoofdprijs moet een weddenschap van minstens één euro plaatsen bij Napoleon Games.

De kansspelcommissie heeft bij de actie 'duidelijke schendingen' van de regels waargenomen. Zo dient er bij elke reclame de duidelijke minimumleeftijd van achttien jaar en de boodschap 'Gok met mate!' te staan. Dat is in dit geval niet gebeurd. KAA Gent werd gevraagd om een reactie, maar wenste niet op de kwestie in te gaan, zo liet het weten via woordvoerder Patrick Lips.

"Onschuldige actie"
Namens Napoleon Games was topman Tom De Clercq wel bereid om een reactie te geven. "Die actie past volgens ons wel in het wetgevend kader. Onze marketingafdeling heeft me uitgelegd dat als je wil meedoen, je een account moet aanmaken op ons platform. We richten ons dus duidelijk niet tot minderjarigen want je moet 18 jaar zijn om je te kunnen registreren."

In de ogen van De Clercq gaat het om een onschuldige actie. "Het volstaat 1 euro in te zetten om deel te nemen aan de actie. Dat is toch wat anders dan vragen om 100 of 150 euro te storten. Ik zie daar geen enkel probleem in. Dat past in ons partnership met KAA Gent om onze spelers een geprivilegieerde blik achter de schermen van de club te gunnen. Het is een bijzonder onschuldige actie."

Binnen de Kamer van volksvertegenwoordigers is het men niet eens met deze uitleg. Zo kijkt John Crombez, Kamerlid en sp.a-voorzitter, zeer uit naar de resultaten van het onderzoek.