Gent kan binnenkort Chakvetadze weer verwelkomen: Ik ben blij met wat ik zie

Gent kan binnenkort Chakvetadze weer verwelkomen: "Ik ben blij met wat ik zie"

25-10-2019 18:21
1

KAA Gent kan snel weer rekenen op de diensten van Giorgi Chakvetadze. Het Georgische raspaardje ligt nu al ruime tijd in de lappenmand, maar staat sinds kort weer op het trainingsveld. Helemaal wedstrijdfit is 'Chak' momenteel wel nog niet, geeft Jess Thorup aan.

"Fysiek is hij bijna op niveau, hij is stilaan klaar om mee wedstrijdvormen te trainen", geeft Thorup een stand van zaken bij Het Laatste Nieuws. "Tackelen, schieten, draaien, duels: dat is zijn volgende stap. Ik wil hem geen enkele druk opleggen, maar ik ben blij met wat ik zie."

Chakvetadze sukkelt al bijna een jaar met blessures. Dat weegt op zo'n jongen, geeft Thorup aan. "Je mag het mentale aspect ook niet onderschatten voor zo’n jonge speler, maar hij werkt hard om weer op niveau te geraken. Ik ben er van overtuigd dat hij mentaal sterker terugkomt dan voordien."

Gent laat haar goudhaantje dus niet vallen. Integendeel, de Buffalo's hadden vrijdag heuglijk nieuws te melden. De Georgiër heeft zijn overeenkomst in Gent namelijk verlengd.