KRC Genk-huurling maakt veel indruk: “Mentaal is hij uit het goede hout gesneden”

21 oktober om 20:27

Nordin Jackers is al enkele weken dé uitblinker bij Waasland-Beveren. De KRC Genk-huurling maakt indruk en dat ziet ook keeperstrainer Sven Van Der Jeugt.

Van Der Jeugt heeft Jackers onder zijn hoede op de Freethiel. “We doen ons best hé. Maar ik kan slechts zoveel doen als de keeper toelaat”, wordt de keeperstrainer geciteerd door Het Laatste Nieuws. “En ja, Nordin is net als onze twee nationale doelmannen een Limburger, dat klopt. Hij heeft een heel goeie opleiding gehad, dat mag je zeker niet vergeten.”

“Maar dan nog is de weg lang”, gaat Van Der Jeugt verder. “Je mag nooit denken dat je er al bent, maar altijd blijven werken. En dat doet Nordin heel goed. Hij heeft een positieve mindset, staat open om te leren. Ondanks de moeilijke situatie waarin hij deze zomer bij Genk zat, want dat mag je zeker niet vergeten (Jackers zat op een zijspoor bij de KRC Genk, red.) gaf hij meteen een heel goede indruk hier en is hij er meteen ingevlogen.”

“Hij heeft net als alle andere keepers werkpunten, maar is daar direct aan beginnen werken. Dus ergens verrast deze goede start me zeker niet. Hij is ondanks zijn leeftijd ook meteen erg constant, maakte nog geen enkele grote fout. Integendeel. Mentaal is hij uit het goede hout gesneden. Hij is erg kritisch voor zichzelf ook. Het is een werker. We halen er samen altijd dingen uit die kunnen verbeterd worden. Houding, positie, afzetvoet,…”