UPDATE: Bölöni legt uit waarom hij Jukleröd uit selectie Antwerp heeft gezet

UPDATE: Bölöni legt uit waarom hij Jukleröd uit selectie Antwerp heeft gezet

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 11:41zo 20-10-2019 om 11:41

Laatste update: zondag 20 oktober 2019 om 15:23zo 20-10-2019 om 15:23

Zondag is het tijd voor een clash tussen twee traditieclubs: KV Mechelen ontvangt Royal Antwerp FC. Bij de bezoekers maakte Laszlo Bölöni enkele verrassende keuzes in zijn selectie. Zo lijkt Antwerp zonder echte linksachter te zullen aantreden Achter De Kazerne.

Normaal gezien is Simen Juklerod de vaste man op de linksback, maar de Noor is straks niet aanwezig in Mechelen, schrijft Het Nieuwsblad. De reden voor zijn afwezigheid is voorlopig onduidelijk. Van een blessure is alvast geen sprake. Mogelijk wordt Juklerod, vorig seizoen nog een revelatie, gewoon geweerd vanwege zijn mindere vormpeil de laatste weken.

Dat blijft echter een opvallende beslissing, te meer omdat ook youngster Robbe Quirynen er niet bij zal zijn tegen Malinwa. Dat is zowat de stand-in voor Juklerod op de linksachter. Zo lijkt in de huidige samenstelling van de kern Matheus Borges de meest logische optie. Van nature is de Braziliaan een centrale verdediger, maar Bölöni gebruikte hem al eerder op links.

Kanttekening: Matheus maakte dit seizoen nog geen minuut voor Antwerp vanwege een blessure. Straffer nog, de linkspoot zat zelfs nog niet in de wedstrijdkern in competitieverband. Enkel in de bekermatch met Sporting Lokeren haalde Matheus de bank. Daar bleef hij de hele avond aan gekluisterd.

Update: Bij Het Nieuwsblad kwam coach Bölöni met meer uitleg voor de verwijdering van Juklerod uit de selectie. Het zou niet gaan om een blessure, maar gewoon een beslissing van de trainer. “Juklerod had de laatste tijd moeite om zich te tonen, zowel verdedigend als aanvallend", gaf de coach aan.

"Zijn aanvalsdrang en voorzetten kwamen er niet uit. Daarom hebben we die beslissing genomen", aldus de trainer van Antwerp.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws