Geen interesse in Belgische goalgetter: Ik neem dat de clubs niet kwalijk

Geen interesse in Belgische goalgetter: "Ik neem dat de clubs niet kwalijk"

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 22:44do 17-10-2019 om 22:44

De Belg Hugo Cuypers was in het seizoen 2017-2018 een grote revelatie in Griekenland. Het jeugdproduct van Standard scoorde toen 22 doelpunten bij tweedeklasser GS Ergotelis. Hij verdween vorig seizoen in de vergeetput, maar komt nu weer aan de oppervlakte.

Cuypers speelde vorig seizoen geen enkele wedstrijd door een dispuut met Ergotelis. Afgelopen zomer verhuisde hij transfervrij naar Olympiakos, maar de Griekse topclub verhuurde hem meteen aan de Franse tweedeklasser AC Ajaccio.

Daar toont Cuypers tegenwoordig opnieuw zijn kwaliteiten als goalgetter met vier goals in vier matchen. Interesse uit België is er nooit geweest. "Maar ik neem de Belgische clubs dat niet kwalijk", vertelde Cuypers in La Dernière Heure. "Ik heb me in hun plaats gesteld. Kan je het hen kwalijk nemen dat ze twijfelen aan een die een jaar niet gespeeld heeft en wiens enige referenties doelpunten in de Griekse tweede klasse zijn?"

Cuypers droomt wel van een terugkeer naar Standard, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot en in 2016 één keer in het A-elftal speelde. "Het is duidelijk dat Standard een voordeel heeft als meerdere clubs interesse tonen. Dat steek ik niet weg. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat het geen goede beslissing was om Standard te verlaten voor Griekenland", besloot Cuypers.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws