Kritiek op RSCA: In mijn ogen hadden ze Vanhaezebrouck nooit mogen ontslaan

Kritiek op RSCA: "In mijn ogen hadden ze Vanhaezebrouck nooit mogen ontslaan"

09-10-2019 12:21
54

Ivan Santini heeft na een paar maanden zijn draai gevonden bij Jiangsu Suning. Sinds zijn vertrek bij Anderlecht probeert hij vanuit China de prestaties van paars-wit te volgen. Santini ziet het onstabiele beleid als belangrijkste oorzaak voor de diepe crisis.

"Ik geloof in het project van Kompany, maar Anderlecht ondergaat de voorbije jaren zoveel veranderingen dat alle stabiliteit weg is. Wanneer draait een ploeg goed? Als je een team lang kan samenhouden. Kijk naar Genk of Brugge. Bij Anderlecht staan er dit seizoen vaak weer acht à negen nieuwe spelers in de ploeg. Je kan geen stappen vooruit zetten als je elk jaar wijzigt", geeft Santini in Het Nieuwsblad zijn kijk op de zaak.

Santini neemt het bestuur met name één beslissing kwalijk. "In mijn ogen hadden ze Hein Vanhaezebrouck nooit mogen ontslaan, De resultaten vielen tegen, ook Europees. Maar ging het beter onder Fred Rutten?", stelt hij een retorische vraag.

De Kroatische spits denkt dat Vanhaezebrouck de trein weer op de rails zou hebben gekregen. "Hein zou blijven bouwen zijn. Hij was de nieuwe spelers aan het klaarstomen volgens zijn principes en zou zijn ploeg nooit zwaar overhoop gegooid hebben. Uiteindelijk waren de resultaten wel gevolgd, maar alles veranderde en we haalden geen Europees voetbal. Toen was ik beschaamd", baalt Santini.

No Poll