De Mos ziet Club Brugge uitlopen op concurrentie: Ideeën van Ajax overgenomen

De Mos ziet Club Brugge uitlopen op concurrentie: "Ideeën van Ajax overgenomen"

05-10-2019 07:13 Laatste update: 08:04
29

Club Brugge is de laatste jaren bijzonder goed bezig. Het weet weer titels te pakken en is volgens verschillende analisten nu dé grootste club van België. Ook Aad de Mos is lovend over het werk bij de Bruggelingen.

De Nederlander ziet een gelijkenis met Ajax, dat een voorsprong heeft genomen op de andere teams in Nederland. "Ajax is de trendsetter, de meest moderne club van Europa. Zij zijn op het goeie moment de juiste weg ingeslagen", zegt De Mos in Het Laatste Nieuws. "Als ik dan Mannaert en Verhaeghe hoor praten, dan zie je dat ze de ideeën van Ajax overpakken", geeft hij aan.

"Ze investeren in jonge spelers, zoals Wesley, die voor een pak geld verkocht worden. Zoals Ajax Blind en Tadic kocht, haalde Brugge Mignolet en stelde men Clement aan - ook het salarisplafond werd gevoelig opgetrokken. Als je in 2024 wil aansluiten bij de allergrootste clubs, dan moet je nu punten scoren. En dat kan alleen door een goeie visie en filosofie - dat hebben ze in Brugge begrepen", is De Mos lovend.

Clement
Ajax trok met Erik Ten Hag een succescoach aan. Heeft Club Brugge dat gedaan met Philippe Clement? "Ik ben ervan overtuigd dat ze met Clement als coach en de clubleiding daarboven hetzelfde kunnen bereiken als Ajax onder Ten Hag", vertelt De Mos.

Die succescoach kon ook voor Europese successen zorgen bij de Amsterdammers. "Ajax staat verder, maar Club komt eraan. Ajax zie ik als een outsider voor de Champions League, net als Bayern, Dortmund, Liverpool, PSG, Man City en Barcelona. Club zie ik wél overwinteren, samen met PSG", klinkt het.

Club Brugge is samen met Ajax de enige Europese ploeg die nog ongeslagen is. Red Bull Salzburg en Slavia Praag verloren pas onlangs voor het eerst . "Ook deze clubs gaan mee in die filosofie. Het worden de nieuwe giganten in Europa, de nieuwe krachten. In eigen land zijn ze onklopbaar geworden, terwijl ze bijna elk jaar verzekerd zijn van Champions League-voetbal. Wie niet volgt, valt af - zo ontstijgt Club meer en meer de concurrenten zoals Anderlecht, Genk en Standard", besluit De Mos.