KRC Genk houdt Napoli op brilscore en pakt zijn eerste puntje

KRC Genk houdt Napoli op brilscore en pakt zijn eerste puntje

02-10-2019 20:45
33

KRC Genk heeft Napoli op 0-0 gehouden in de Champions League. In de Luminus Arena speelde Genk uitstekend, maar dat leidde niet tot een goal. Toch is de prestatie een opsteker voor de Limburgers.

Genk had iets goed te maken na de nederlaag in Salzburg. Toch was het Napoli dat op het kwartier voor het eerste gevaar zorgde, maar Genk werd gered door paal én lat. Even later kon Hrosovsky trappen uit de tweede lijn, maar de bal rolde net naast.

Napoli kreeg vooral via Milik nog kansen om te scoren, maar het vizier van de Pool stond niet scherp. Coulibaly zag zijn poging dan weer gered worden door Hrosovsky op de lijn. Genk kon dreigen via Samatta en Berge, maar we gingen rusten bij een 0-0.

Genk laat zich gelden
In de tweede helft zette KRC Genk meteen weer druk, en dat zorgde voor een kopkans voor Hagi. Die kopte over. Napoli bracht net voor het uur Dries Mertens in de ploeg, maar die bracht niet meteen een versnelling. Integendeel: Napoli bakte er niet veel meer van na de pauze.

In de slotfase was het KRC Genk die nog de allergrootste kans kreeg. Hagi kon zijn sterke match bekronen met een doelkans, maar keilde zijn vrije schietkans over. Genk en Napoli hielden elkaar zo op een brilscore. Genk scoort zijn eerste puntje van het seizoen in de Champions League en moet komende speeldag afreizen naar Liverpool.