Verheyen prijst meerdere Bruggelingen: Niemand houdt dat tegen

Verheyen prijst meerdere Bruggelingen: "Niemand houdt dat tegen"

02-10-2019 17:10
6

Gert Verheyen was dinsdagavond ook getuige van de regelrechte stunt van Club Brugge op het veld van Real Madrid (2-2). De analist nam de wedstrijd onder de loep en pikte meerdere Bruggelingen eruit.

"Geen enkele speler bij Club Brugge viel tegen. Kan ook niet. Heb je een zwakke plek in de ploeg, dan red je het niet tegen Real. Ik vond Rits goed. Een doelman die ballen pakt, heb je ook nodig om een resultaat te boeken in Real", trapt Verheyen af in Het Nieuwbslad.

Wat Verheyen het meest imponeerde was de snelheid voorin. "Waarom vallen Dennis, Tau en Diatta meer op dan Vormer en Vanaken? Wegens die snelheid. Dat is een wapen dat in het moderne voetbal en op het hoogste niveau al helemaal doorslaggevend is. Niemand houdt dat tegen. Diatta glijdt even gemakkelijk voorbij Nacho als voorbij Alexander Corryn van KV Mechelen."

Tot slot heeft de clubicoon van Blauw-Zwart ook aandacht voor de defensieve uitblinkers. "Spijtig natuurlijk dat Deli dat kopduel tegen Casemiro verliest, waardoor de gelijkmaker valt. Dat kan gebeuren. Puur verdedigend was Mata weer sterk, Sobol ook. Als je je niet laat uitschakelen in de één-tegen-éénsituaties, gebeurt er niet veel tegen dit Real Madrid."