Anderlecht-spelers krijgen volle laag: 'Kleine kids zeggen sorry tegen meester'

Anderlecht-spelers krijgen volle laag: 'Kleine kids zeggen sorry tegen meester'

01-10-2019 07:00 Laatste update: 07:02
26

RSC Anderlecht zit in een diep dal. De spelers van paars-wit excuseren zich elke week bij de supporters, maar volgens Arnar Vidarsson is dat niet nodig.

Tijdens Extra Time gaf de analist zijn mening over de situatie bij Anderlecht. "Trust the process was bijna gebarsten. De supporters uitten voor de eerste keer hun ongenoegen voor en tijdens de match. Je ziet bijna wekelijks vergaderingen tussen de spelers en de staf en de supporters."

"Het is heel normaal dat je als speler de supporters bedankt voor hun steun na de wedstrijd. Maar het is niet normaal dat je om steun vraagt voor de volgende wedstrijd. Supporters zullen je altijd steunen als er iets staat op het veld. Als je week na week vraagt om de volgende keer steun te hebben, dan is het alsof je iets verkeerds gedaan hebt."

De spelers van Anderlecht krijgen de volle laag. "Je kunt dat één keer doen, als je een offday hebt gehad. Dan zeg je sorry. Nu staan ze daar als kleine kinderen die sorry zeggen bij de schoolmeester. Maar ze hebben niets verkeerds gedaan”, wordt Vidarsson door Sporza geciteerd.

“Ze weten gewoon niet meer wat ze moeten doen”, gaat Vidarsson verder. “Ze hebben geen vertrouwen meer en er is geen lijn meer in het spel. Ik zou het niet kunnen, week na week daar staan. Ik zou zwijgen en ervoor zorgen dat ik die paar procentjes extra kan geven."