Vandenbempt weet niet wat hij ziet van KRC Genk: Onrustwekkend zwak

Vandenbempt weet niet wat hij ziet van KRC Genk: "Onrustwekkend zwak"

30-09-2019 10:30 Laatste update: 10:32
20

Peter Vandenbempt zag zaterdag hoe KRC Genk een 0-3 nog helemaal weggaf tegen STVV. Na de onderbreking was Genk helemaal nergens meer, en dat doet de wenkbrauwen fronsen.

"De onderbreking in de wedstrijd heeft een invloed gehad op de terugkeer van STVV. Het is trouwens niet de eerste keer dat een wedstrijd kantelt in het voordeel van de ploeg waarvan de supporters amok gemaakt hebben", vertelt hij bij Sporza.

De 1-3 viel wel heel erg snel. "STVV scoorde seconden na de herneming. Marc Brys heeft tijdens de onderbreking kunnen bijsturen, coachen en motiveren. Dan kan zo'n wedstrijd kantelen, maar alleen op twee voorwaarden: namelijk omdat STVV het heel goed gedaan heeft en omdat Racing Genk onrustwekkend zwak en kwetsbaar was en helemaal de weg kwijt was na één tegendoelpunt." 

Genk moet zich nu gaan bezinnen. "Die 3-3 was gewoon verdiend voor STVV en nu moet Genk zich vooral ook zorgen maken over de manier waarop het in het laatste halfuur kopje onder gegaan is, zeker als je weet dat woensdag Napoli en Dries Mertens op bezoek komen."