Juventus haalt gepensioneerde Barzagli terug: 'Welkom thuis, Barza!'

Juventus haalt gepensioneerde Barzagli terug: 'Welkom thuis, Barza!'

27-09-2019 11:21

Andrea Barzagli blijft behouden voor Juventus. De 74-voudig Italiaans international beëindigde afgelopen seizoen op 38-jarige leeftijd zijn spelerscarrière, maar zal toetreden tot de technische staf van hoofdtrainer Maurizio Sarri.

La Vecchia Signora heeft het nieuws bekendgemaakt via de officiële kanalen. Barzagli heeft een trainerscursus gevolgd en gaat bij zijn 'oude' werkgever de eerste meters maken na zijn voetbalpensioen. 'Op 19 mei mocht hij zijn achtste Scudetto op rij vieren en nam hij afscheid van de fans. Het was echter niet meer dan een vaarwel als profvoetballer', aldus Juventus. 'Barza keert terug als technisch medewerker en zal voortaan langs de lijn staan. Welkom thuis, Andrea!'

Barzagli begon zijn carrière in de lagere regionen van het Italiaanse voetbal, maar groeide als speler van Palermo uit tot international en was present tijdens het gewonnen WK van 2006. Na een avontuur bij VfL Wolfsburg keerde hij in januari 2011 terug in de Serie A en beleefde hij grote successen met Juventus.