Kompany heeft eindelijk zijn type-ploeg gevonden: 'Nasri lijkt incontournable'

Kompany heeft eindelijk zijn type-ploeg gevonden: 'Nasri lijkt incontournable'

27-09-2019 07:00 Laatste update: 07:11
37

In donkere tijden moet je je optrekken aan het kleinste lichtpuntje. In het bekerduel bij K. Beerschot V.A. (2-3) speelde RSC Anderlecht allesbehalve geweldig, maar het stootte uiteindelijk wel door. Vincent Kompany heeft zijn lessen getrokken uit die match.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft de speler-trainer min of meer zijn type-ploeg beet. De voorbije weken en maanden roteerde Kompany alsof het een lieve lust was, maar na Beerschot zou dat wel eens voorbij kunnen zijn. Voornamelijk op het middenveld heeft hij de knoop definitief doorgehakt.

De conclusie van HLN: 'Samir Nasri lijkt incontournable'. Tegen Beerschot kwam de gewezen vedette eindelijk nog eens in actie, na wat blessureleed. Ondanks zijn overgewicht kan Kompany niet om Nasri heen, luidt het. In het driemansmiddenveld met twee nummers tien heeft hij altijd zijn plaats.

Vlap versus Verschaeren
Op nummer zes krijgt Albert Sambi-Lokonga volop zijn kans. Die doet het voorlopig voortreffelijk. Zo blijft er slechts één plekje over, waarvoor Michel Vlap en Yari Verschaeren met elkaar in de clinch gaan. Zowel de miljoenenaankoop als het Brusselse toptalent konden dit seizoen nog niet overtuigen.

Tot slot blijft nog de positie van diepe spits op. Ondanks het onopvallende optreden van Kemar Roofe op bezoek bij Beerschot is de Brit de aanvalsleider. Isaac Kiese Thelin, woensdag nog matchwinnaar, zal zijn vaste stand-in worden.