Mazzu na driepunter KRC Genk: “Goed voetbal is voor later”

Mazzu na driepunter KRC Genk: “Goed voetbal is voor later”

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 15:45ma 23-09-2019 om 15:45

Laatste update: maandag 23 september 2019 om 15:45ma 23-09-2019 om 15:45

KRC Genk pakte drie punten tegen KV Oostende. Coach Felice Mazzu reageerde na afloop tegenover Het Laatste Nieuws.

"Het was niet perfect, maar ik zag wel opnieuw passie en grinta", begint Mazzu. "Dit is een systeem dat heel veel vergt van mijn spelers. Als de tegenstander met een driehoek op het middenveld speelt, loop je het risico om in een numerieke minderheid te komen.”

“Als je hoog speelt, is dat geen probleem, maar als we te ver terugzakken, komen we in de problemen. Dat was de reden dat Oostende bij momenten de bovenhand nam. De druk van de pers en onze supporters nam toe, dat klopt. Op de club, op mezelf als trainer. Dat is normaal, daar moet je in dit vak mee kunnen omgaan. Ik zal dit weekend in elk geval beter slapen dan de voorbije dagen."

KRC Genk speelt nog niet bevrijd. "Dat is menselijk. Als je zo'n claque krijgt zoals wij in Salzburg, dan is het logisch dat het zelfvertrouwen is aangetast. We hebben ook bewust die wedstrijd niet meer in groep geanalyseerd. Het had de groep meer kwaad dan goed gedaan. Daarom ben ik heel tevreden met de reactie van mijn spelers. Goed voetbal is voor later."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws