Uithaal naar Anderlecht: 'Niets meer terug te vinden van visie en structuur'

Uithaal naar Anderlecht: 'Niets meer terug te vinden van visie en structuur'

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 09:28ma 23-09-2019 om 09:28

Het blijft kritiek op Anderlecht regenen. Het wanoptreden bij Club Brugge wordt gezien als een nieuw dieptepunt. Ludo Vandewalle, chef voetbal bij Het Nieuwsblad, kon evenmin iets positiefs ontdekken.

'De wedstrijd tegen een ijzersterk Club Brugge had voor Anderlecht dramatisch kunnen aflopen. De 2-1 is een verbloeming van de feiten. Keiharde feiten, want Anderlecht had acht goals rond de oren kunnen krijgen. Dat gebeurde niet. Het maakt de problemen van Anderlecht er niet minder groot om', opent Vandewalle zijn commentaar op de voorpagina van het sportkatern.

Vandewalle ziet eerder een neerwaartse spiraal dan progressie. 'Terwijl in de eerste weken de visie en de structuur in het elftal nog duidelijk zichtbaar waren, is daar niets meer van terug te vinden. Het spelen op balbezit is vervangen door… niets. De bal wordt weggetrapt in het luchtledige.'

Zootje
Vandewalle is met name ook messcherp voor de defensie. 'In verdedigend opzicht is het echt een zootje. Een tegenstander in de gaten houden lijkt wel verboden. Bij elke aanval van Club Brugge stonden er minstens twee spelers van de thuisploeg vrij in het strafschopgebied. Bij elke diepe bal achter de verdediging kregen de Club-aanvallers vrije baan naar Van Crombrugge, Mozes in Anderlecht-shirt', klinkt het denigrerend.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws