'Vrienden betalen borgsom van 250.000 euro, Henrotay na tien dagen cel weer vrij'

'Vrienden betalen borgsom van 250.000 euro, Henrotay na tien dagen cel weer vrij'

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 08:50ma 23-09-2019 om 08:50

De bekende spelersmakelaar Henry Henrotay is een spilfiguur in een grootschalig onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal. Henrotay zat als verdachte ruim weken in de cel, maar is ondertussen weer vrij.

Het Laatste Nieuws weet dat Henrotay vorige donderdag in voorlopige vrijheid is gesteld, nadat hij op 10 september werd opgepakt in zijn woonplaats Monaco. Volgens de Franstalige krant La Dernière Heure moest er een borgsom van liefst 250.000 euro op tafel worden gelegd om de voorlopig vrijlating van Henrotay te bewerkstelligen. "De borg is betaald door vrienden die hun vertrouwen in mijn cliënt bewaren", reageerde advocaat Dimitri de Béco.

Het hof van beroep zag naar verluidt geen reden om Henrotay in voorarrest te houden. Het Laatste Nieuws schrijft wel dat er wel voorwaarden verbonden zijn aan de invrijheidstelling. Zo mag hij Monaco niet uit en kreeg Henrotay zowel zijn identiteits- als verblijfskaart niet terug.

Ondertussen loopt het verzoek van uitlevering. Omdat Monaco geen lid is van de Europese Unie kan het tot veertig dagen duren voordat het verzoek de Belgische onderzoeksrechter wordt ingewilligd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws