Club Brugge werkt zich na resem kansen toch voorbij Anderlecht

Club Brugge werkt zich na resem kansen toch voorbij Anderlecht

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 19:45zo 22-09-2019 om 19:45

Club Brugge heeft de drie punten thuis gehouden tegen Anderlecht. Club verdiende de 2-1 zege, maar had een resem kansen nodig om het verschil nog te maken.

Club Brugge begon furieus aan de match, maar stootte meteen op een opdoffer. Chadli kon al heel vroeg scoren na mistasten van doelman Mignolet. Club liet het niet aan zijn hart komen en reageerde meteen. Diatta zag zijn poging binnengaan via de ongelukkige Van Crombrugge.

Daarna was het vooral de thuisploeg die het commando voerde. Mitrovic zag zijn vlam op Van Crombrugge stranden, terwijl Tau zijn kopbal die binnen het kader kreeg. Net voor de pauze trof Dennis ook nog eens het zijnet. Anderlecht kon daar weinig tegenover stellen, maar speelde compact en hield stand tot de pauze.

Deur inbeuken
In de tweede helft rook Club bloed, maar Van Crombrugge bewees dat hij een sterke keeper is. Hij leek onklopbaar na pogingen van Dennis, Tau en Vanaken, terwijl Mignolet aan de overkant een open kans van Luckassen redde. Even later was het toch raak: Diatta kon de doelman wél verslaan en zette Club zo op rozen.

Anderlecht zocht naar een reactie en bracht onder meer nog Doku en Thelin in. Doku zorgde nog voor gevaar, maar Mignolet kon redden. Tot een echt slotoffensief kwam het echter niet meer. Club kon de match rustig uitspelen en de ingevallen Openda miste nog een kopkans voor 3-1.

Anderlecht blijft zo achter met een heel schamele 5 op 24. Club Brugge heeft nu 17 op 21. De match tegen Charleroi werd uitgesteld.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws