Dewaele was op weg naar de uitgang: 'Kompany zei meteen njet tegen vertrek'

Dewaele was op weg naar de uitgang: 'Kompany zei meteen njet tegen vertrek'

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 15:20zo 22-09-2019 om 15:20

Sieben Dewaele is tot op heden de grootste ontdekking bij Anderlecht. Dewaele maakte op speeldag twee zijn debuut in de hoofdmacht om vervolgens niet meer uit het elftal te verdwijnen. Volgens vader Jurgen was Vincent Kompany al vanaf dag één gecharmeerd van zijn zoon.

Kompany maakt zijn intenties tegenover de 20-jarige Dewaele al in een vroeg stadium duidelijk. "De eerste dag van de zomerstage in Nederland is Sieben met Kompany gaan spreken, omdat Beerschot in de loop van die week uitsluitsel wou. Maar die zei meteen: 'Njet.' Hij had hem op training bezig gezien en zijn conclusie was: clever en goeie voetjes, het zijn zulke jongens die we zoeken", onthult vader Dewaele in gesprek met Knack.

Voor het gesprek met Kompany overwoog Dewaele zeer serieus een tijdelijk of definitief vertrek. Er was deze zomer dan ook genoeg interesse. "Hij was twintig geworden, al twee seizoenen aanvoerder van de beloften en wilde voetballen in een eerste elftal. KV Kortrijk en Sint-Truiden waren geïnteresseerd en op het einde was Beerschot heel concreet."

Het was dus echter Kompany die een transfer tegenhield. "Zo kreeg Sieben speelkansen in de oefenwedstrijden en dat resulteerde in het verhaal dat we nu kennen", klinkt het.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genk is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Heracles-aanvaller Cyriel Dessers. Een goede aanwinst voor Genk? #Genk #KRCGenk #Transfernieuws #Heracles #JPL #Dessers

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws