Italiaanse pers over scorende Lukaku tegen AC Milan: 'De derby heelt alle wonden'

Italiaanse pers over scorende Lukaku tegen AC Milan: 'De derby heelt alle wonden'

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 10:55zo 22-09-2019 om 10:55

Met een kopbaldoelpunt bezorgde Romelu Lukaku Internazionale zekerheid over de overwinning tegen stadsrivaal AC Milan (2-0). Nadat Marcelo Brozovic, met wie Lukaku deze week overigens nog in de clinch ging, het blauw-zwarte gedeelte van Milaan op voorsprong had gebracht, maakte de Rode Duivel het af. De Italiaanse pers heeft complimenten in huis.

'Lukaku en zijn ploeggenoten zijn geslaagd voor het derby-examen. Het duel was niet goed, maar beloonde het team dat de overwinning het meest verdiende. Conte behoudt het vertrouwen in de tandem Martinez-Lukaku', schrijft La Gazzetta dello Sport.

'Brozovic en Lukaku ... Vechten schijnt dus goed te zijn', verwijst de Gazzetta verder naar de ruzie tussen beide spelers afgelopen week. 'De Belg zat niet altijd in het hart van de derby, maar deed het duel wel op slot met een keizerlijke kopbal voor 2-0. Er is ruimte voor een omarming tussen de twee, aangezien één overwinning meer waard is dan duizend discussies. Nu zal niemand zich afvragen of beide samen zullen dineren na de wedstrijd.'

Vete uitgeklaard
Ook bij Sky Italia was de eerdere vete tussen Brozovic en Lukaku een thema. 'De derby heelt alle wonden', schrijft het medium. 'De Kroaat opende de score, terwijl de voormalige Mancunian de boeken sloot. Twee goals, drie punten en een lange knuffel. Vanwege de liefde voor Inter én voor Conte, die al verwend is door de connectie tussen de twee. Lukaku zit nu aan drie, hij gaf al een signaal in de openingsmatch tegen Lecce. De aanvaller bevestigt zijn persoonlijke gevoel ten opzichte van Conte', besluit Sky Italia.

Dankzij de mama
Transfergoeroe Gianluca Di Marzio wijdde evenzeer een artikeltje aan Lukaku. 'De penseelstreek van Barella, de versnelling om van de verdediger weg te komen en de winnende kopbal', omschrijft hij de 2-0 van Lukaku. 'Daar staat de handtekening van Lukaku op. De beste manier om te antwoorden op de kritiek die er kwam na de lusteloze optredens tegen Udinese en Slavia Praag.'

'Een doelpunt in een speciale wedstrijd. Zijn ploeggenoten dachten dat ook, zij renden het veld op en omarmden hem massaal. Nadat hij met hen gefeest had, liep Lukaku op de camera af, pakte hem vast en riep drie woorden: 'Ti amo, Mamma!'', beschrijft Di Marzio de viering van de Rode Duivel.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws