Snel weer een basisplaats voor Vanheusden bij Standard? “Hij staat er dicht bij”

Snel weer een basisplaats voor Vanheusden bij Standard? “Hij staat er dicht bij”

20-09-2019 13:28 Laatste update: 13:29
1

Zinho Vanheusden maakte veel vroeger dan verwacht zijn rentree in de Europa League. De verdediger kampte met een knieblessure die hem bijna vier maanden aan de kant hield.

Vanheusden heeft hard getraind om snel terug te keren. “Twee jaar geleden liep ik een nog zwaardere knieblessure op. Ik wist deze keer dus waar ik voor stond. Tijdens mijn revalidatie heb ik keihard gewerkt en dat heeft zijn vruchten afgeworpen”, wordt de recordaankoop geciteerd door Het Laatste Nieuws.

“Toen ik begin mei onder het mes ging, sprak de chirurg over vier tot vijf maanden inactiviteit. Uiteindelijk werd het ‘slechts’ drie en een halve maand.” Zelf is hij nog niet bezig met een basisplaats. “De trainer beslist. Al te ver kijk ik niet vooruit. Ik ben nu vooral blij dat ik weer voetballer ben en dat we prima gestart zijn in Europa.”

Preud’homme
Coach Michel Preud’homme daarentegen liet al vallen dat een basisplaats niet veraf zou kunnen zijn. “Zinho staat er dicht bij. Vorig seizoen toonde hij zijn kwaliteiten”, aldus de oefenmeester van de Rouches.

No Poll