UPDATE: ‘Schorsing dreigt voor Bolat na beledigen en lastigvallen ref’

UPDATE: ‘Schorsing dreigt voor Bolat na beledigen en lastigvallen ref’

Gepubliceerd: dinsdag 3 september 2019 om 08:16di 03-09-2019 om 08:16

Laatste update: woensdag 4 september 2019 om 09:27wo 04-09-2019 om 09:27

Antwerp FC ligt dan wel uit de Europa League, toch kan de club nog gestraft worden na het incidentrijke duel tegen AZ Alkmaar. Zo opent de UEFA een onderzoek. De betichtingen zijn alvast niet min.

Zo worden de supporters van Antwerp volgens Het Laatste Nieuws beschuldigd van: het gooien van objecten, het gebruik van vuurwerk, expliciete spandoeken, geblokkeerde trappen, ordeverstoringen. Daarnaast was er ook sprake van "onbehoorlijk gedrag" van het team.

Het meest opvallende is nog dat Sinan Bolat eveneens vermeld staat in het scheidsrechtersverslag, dat terwijl de Antwerp-doelman zijn supporters net wilde bekoelen. Hij wordt beticht van verwijten en lastigvallen van de scheids. Voor Bolat dreigt een schorsing van twee of meerdere wedstrijden en/of een boete.

Op 19 september zal de ethische commissie van de UEFA zich buigen over de zaak. Dan wordt meteen duidelijk aan welke sancties Antwerp (en Bolat) zich mag verwachten.

Update 04/09, 09.27: De verhitte wedstrijd tegen AZ krijgt nog een staartje. Ook bij Sinan Bolat hangt een schorsing boven het hoofd. ‘Hoewel hij een pitch invasion hielp te voorkomen, dreigt voor de doelman een schorsing van drie duels voor het beledigen en lastigvallen van de ref’, klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Poll

Zal Antwerp een zware boete krijgen?

(776 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws