Club Brugge troeft Anderlecht af voor Diagne: Dat is zijn grote kracht

Club Brugge troeft Anderlecht af voor Diagne: "Dat is zijn grote kracht"

02-09-2019 08:32 Laatste update: 08:32
60

RSC Anderlecht leek Mbaye Diagne weldra voor te stellen als nieuwe spits, maar die transfer is van de baan. De 27-jarige Senegalees is nu op weg naar Club Brugge. Voor Eric Van Meir is Diagne (ex-Lierse) geen onbekende.

In 2014 speelde Diagne een half seizoen voor Lierse. "Diagne was een flamboyante kerel", aldus Van Meir in Het Nieuwsblad. "Hij veranderde veel van kapsel en was naast het veld soms moeilijk onder controle te houden. Maar nu zal hij- vijf jaar later - wel meer volwassen zijn. Anders overleef je niet in Turkije."

Een neus voor doelpunten had Diagne volgens Van Meir altijd al. Club Brugge lijkt dan ook een goede zaak te doen. "Hij is vooral een spits die gaten trekt, maar zijn grote kracht is de aanwezigheid in de box. Hij weet de goal staan en dat is toch het belangrijkste."

Werk voor Anderlecht
Nu moet Anderlecht wel op zoek naar een andere naam. Isaac Kiese Thelin is op weg naar FC Kopenhagen, waardoor een nieuwe spits absoluut topprioriteit één is voor Anderlecht. Afwachten wat er de komende uren nog uit de bus valt.