LASK worstelt, maar trekt in blessuretijd toch drie punten over de streep

24-08-2019 19:20
2

Waar Club Brugge vanwege de belangrijke return tegen LASK dit weekend vrijaf heeft gekregen, moesten de Oostenrijkers gewoon aan de bak. LASK wist met een sterk gewijzigd elftal de volle buit te pakken bij Rapid Wien: 1-2. Al kostte het veel moeite.

LASK-trainer Valérien Ismaël gaf meerdere bepalende spelers rust. In vergelijking met afgelopen dinsdag stonder een vijf andere namen aan de aftrap. Zo had Ismaël de gehele linkerflank vervangen. Spits Klauss zat niet eens bij de selectie. De bonkige Klauss werd echter niet gemist, want zijn afwezigheid werd uitstekend opgevangen door Marko Raguz, nog invaller tegen Club.

Raguz zette de bezoekers halverwege de eerste helft op een 0-1 voorsprong in Wenen. De tweede helft was nauwelijks twee minuten ver toen Philipp Schobesberger de bordjes namens Rapid Wien weer in evenwicht bracht. LASK leek vervolgens af te stevenen op een remise, maar in blessuretijd zorgde Raguz met een intikker toch nog voor een goede generale repetitie.

Dankzij de twee goals van Raguz gaat LASK met 13 op 15 minstens voor één avond aan de leiding in de Oostenrijkse Bundesliga. Belangrijke concurrent Red Bull Salzburg - dat met 12 op 12 nog de maximale score heeft - komt zondag in actie.