'Kijk naar zijn ongelooflijke werk bij Club Brugge, Verhaeghe is briljant'

'Kijk naar zijn ongelooflijke werk bij Club Brugge, Verhaeghe is briljant'

Gepubliceerd: zaterdag 24 augustus 2019 om 17:31za 24-08-2019 om 17:31

Mehdi Bayat mag tegenwoordig als één van de machtigste mannen in het Belgische voetbal gezien worden. De sterke man bij Charleroi is tegenwoordig ook Bondsvoorzitter. Samen met Bart Verhaeghe hoopt hij het Belgische voetbal op een hoger niveau te krijgen.

Het had echter niet veel gescheeld of Bayat had de KBVB verlaten. "Ik heb na het uitbreken van Propere Handen wel voorgesteld om een stap achteruit te zetten in de bond", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Dat hoefde niet, het werd me zelfs afgeraden. En toen moest Gérard Linard stoppen als voorzitter wegens zijn leeftijd. En plots was ook Bart Verhaeghe weg. Hij stopte in de bond omdat hij voelde dat hij een blok aan het been zou worden, van CEO Peter Bossaert, van mij. Wat bewijst dat hij zich niet wil vastklampen aan de macht."

Verhaeghe heeft niet veel fans bij andere ploegen dan Club Brugge, maar Bayat is er wél één van. "Sommigen dachten dat hij te veel gewicht in de schaal legde. Totale onzin. De grote fout is dat Bart heel rationeel is. In mijn ogen is hij het cliché van ‘de grote Vlaamse ondernemer'. Wat in dit deel van het land niet altijd begrepen wordt. Kijk naar zijn ongelooflijke werk bij Club Brugge. Hij is extreem competent, briljant", besluit Bayat.

Poll

Is de lof voor Verhaeghe terecht?

(629 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws