Antwerp hekelt beslissing van Nederlanders: We hebben de beste fans in België

Antwerp hekelt beslissing van Nederlanders: "We hebben de beste fans in België"

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 20:40wo 21-08-2019 om 20:40

Antwerp FC zal het donderdag zonder supporters moeten doen tegen AZ. De burgemeester van Enschede, waar het duel wordt gespeeld, laat geen Antwerp-supporters toe. Daar kan men bij Antwerp maar moeilijk mee leven.

Trainer Laszlo Bölöni haalt op zijn persconferentie uit na de beslissing van de Nederlanders. "Ik begrijp die beslissing niet", citeert De Telegraaf de trainer. "We hebben de beste supporters van België, dat zullen ze in Nederland toch ook weten. Voetbal is een mooi spektakel, als je het voor veel supporters kunt spelen en het is ontzettend jammer, dat dat nu niet kan", geeft hij aan.

Ook doelman Sinan Bolat is bijzonder teleurgesteld dat er geen Antwerp-fans zullen zijn. "Iedereen vindt het heel jammer, dat we zonder supporters moeten spelen. Ik heb het nog nooit meegemaakt in mijn carrière, dat een burgemeester twee dagen voor een Europese wedstrijd zomaar tevoorschijn komt en zegt ’we laten geen supporters toe van de bezoekende ploeg’."

Bolat beseft dat ook de fans zo een mooie Europese trip aan zich voorbij moeten laten gaan. "Voor ons als spelers is dit heel jammer, maar zeker ook voor onze fans, die heel erg hebben uitgekeken naar deze wedstrijd en waarschijnlijk hun plannen al hadden gemaakt en extra vakantie hadden opgenomen", klinkt het.

Motivatie
Dat die beslissing werd genomen, zal volgens Bolat net voor extra motivatie zorgen bij Antwerp. "Dat denk ik wel. In Nederland zal ook wel bekend zijn, dat we de beste supporters van België hebben. Dat zou wel eens meegespeeld kunnen hebben in de beslissing. Het moet ons extra prikkelen om donderdag een goede prestatie neer te zetten", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws