Geen opsteker voor Waasland-Beveren, nederlaag tegen Westerlo

20-08-2019 12:35
1

Waasland-Beveren bezet met 1 op 12 de voorlaaste plaats in de stand. De ploeg van Adnan Custovic hoopte het vertrouwen op te krikken tegen KVC Westerlo, maar het oefenduel met de leider uit 1B ging verloren: 2-1.

Waasland-Beveren had nochtans de betere kansen in de eerste helft. Zo zag Daan Heymans zijn kopbal op de lat belanden. Op slag van rust kwamen de bezoekers dan ook op een terechte voorsprong. Spits Din Sula knalde na 40 minuten de openingstreffer tegen de touwen: 0-1. Dit was ook de stand aan de pauze.

Na de hervatting kwam Westerlo dankzij een rake vrije trap van Christophe Janssens terug op gelijke hoogte. De vriendschappelijke match leek door gemiste mogelijkheden van Waasland-Beveren af te stevenen op een remise, maar Westerlo trok in extremis aan het langste eind. Het leek op buitenspel, maar het doelpunten werd toch gevalideerd na een check van de aanwezige VAR.