Weiler kan zich niet vinden in het nieuwe Anderlecht: Kompany op zijn manier

Weiler kan zich niet vinden in het nieuwe Anderlecht: "Kompany op zijn manier"

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 10:28di 20-08-2019 om 10:28

Na vier speeldagen prijken er amper twee punten op het rapport van RSC Anderlecht. Vooral zorgwekkend: in die vier wedstrijden wisten de troepen van Vincent Kompany amper drie doelpunten te maken. René Weiler zou het anders aanpakken.

Het Nieuwsblad legde haar oor te luister bij de oud-trainer van Anderlecht. Dat zijn voetbalvisie haaks staat op die van Kompany, hoeft niet te verbazen. "Kompany doet het op zijn manier", benadrukt Weiler. "Ik zeg alleen: wat is het doel van voetbal? Doelpunten maken, toch?" Volgens Weiler is het spel van Kompany te langdradig, te weinig direct.

"Bij Anderlecht kreeg ik het verwijt resultaatvoetbal te brengen, maar speelden wij geen goeie matchen misschien?", vraagt hij zich af. "De Europese kwartfinale tegen Manchester United, de 6-1 tegen Mainz, de 7-0 tegen Moeskroen… We hadden geen superploeg - jongens als Defour en Praet ­waren verkocht -, maar met een goed team legden we een buitengewoon parcours af. Maar het is aan jullie om te oordelen over het werk van Kompany."

Poll

Van welk soort voetbal hou jij het meest?

(539 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws