Update: 'Eerste dag onderhandelen brengt Barça en PSG niet dichter bij elkaar'

Update: 'Eerste dag onderhandelen brengt Barça en PSG niet dichter bij elkaar'

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 20:33di 13-08-2019 om 20:33

FC Barcelona zet dinsdag een belangrijke stap richting een terugkeer van Neymar naar Camp Nou. Een afvaardiging van de Spaanse kampioen gaat om tafel met Paris Saint-Germain én het management van de Braziliaanse ster, zo meldt radiostation RAC1.

Hoewel Spaanse media al weken schrijven over de interesse van Barça en aartsrivaal Real Madrid in Neymar, hebben de Catalanen nog helemaal niet gesproken met PSG. Enkel via tussenpersonen werd de interesse in de 27-jarige aanvaller kenbaar gemaakt. Nu pakt voorzitter Josep Bartomeu door, al zal hij zelf niet bij de onderhandelingen aanwezig zijn.

Technisch directeur Leonardo van PSG gaf reeds te kennen dat Neymar bij een goed bod mag vertrekken. De Braziliaanse international zou een voorkeur hebben voor een terugkeer naar Barça. De Catalanen hopen de transfersom te drukken door spelers in ruil aan te bieden. Onder meer de namen van Ivan Rakitic en Philippe Coutinho worden regelmatig genoemd.

Barcelona schuift bestuurslid Javier Bordas, technisch directeur Eric Abidal en bemiddelaar Andre Cury naar voren om de onderhandelingen te voeren. Cury doet namens de club zaken in Brazilië en staat in nauw contact met Pini Zahivi, de zaakwaarnemer die een grote rol speelde in de transfer van Neymar naar PSG voor 222 miljoen euro in 2017. Op beelden is te zien dat het drietal is aangekomen in Parijs.

Messi belt Neymar
Terwijl Barcelona en PSG in Parijs om tafel zitten, praat de Spaanse grootmacht in eigen huis met het management van Neymar. Volgens Marca heeft Lionel Messi zijn oud-ploeggenoot opgebeld en hem op het hart gedrukt om voor Barça – en niet Real -  te kiezen.

Update 20.04 uur: De eerste dag onderhandelen tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona over een transfer van Neymar heeft nog geen akkoord opgeleverd. Beide partijen zijn nauwelijks nader tot elkaar gekomen, weet GloboEsporte op basis van bronnen dicht op het vuur. De afvaardiging van de Catalanen, bestaande uit Bordas, Abidal en Cury, blijft desondanks hoopvol en gaat woensdag opnieuw in conclaaf met de Franse topclub.

Mochten Barça en PSG het eens worden over Neymar, dan is de kans groot dat Philippe Coutinho deel uitmaakt van een deal, weet het Braziliaanse medium. Marca schreef al dat de Fransen zo'n 250 miljoen euro willen incasseren. Het lijkt waarschijnlijk dat spelers die prijs moeten drukken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws