Club Brugge zet – op drukke VAR-avond – scheve situatie recht

27-07-2019 22:20
30

Club Brugge is goed aan het nieuwe seizoen begonnen. Bij het debuut van Philippe Clement haalde Blauw-Zwart het met 1-3 van Waasland-Beveren. Voor de pauze kwamen er twee strafschoppen na ingrepen van de VAR.

Op de Freethiel was Club Brugge heer en meester, maar het was wel Waasland-Beveren dat op voorsprong kwam. De thuisploeg mocht daarvoor de VAR bedanken. Erik Lambrechts wilde dat Kenneth Dhont naar de zijlijn kwam om een actie van Mats Rits te beoordelen. De scheidsrechter bekeek de beelden en wees naar de stip. Vanaf elf meter bracht Francesco Forte op voorsprong.

Vlak voor de rust greep de VAR in aan de andere kant. Nu moest een fase met Maximiliano Caufriez worden beoordeeld. Opnieuw was de conclusie een strafschop. Hans Vanaken bleef kalm en bracht Club Brugge tegen Waasland-Beveren langszij.

De eerste van Okereke
In de tweede helft bleef Club Brugge dominant. Meteen na de pauze pikte David Okereke zijn eerste goaltje in de Jupiler Pro League mee. Pirard bracht eerst nog redding op een poging van Vanaken, maar in de herneming kon Okereke de bal wel tegen de netten prikken.

Twintig minuten voor het einde besliste Vanaken na een corner van Ruud Vorrmer de match. Club Brugge won zo op de openingsspeeldag met 1-3 van Waasland-Beveren.

Dit bericht bekijken op Instagram

De eerste overwinning van het seizoen is binnen voor Club Brugge. Het werd 1-3 tegen Waasland-Beveren. #clubbrugge #fcb #waaslandbeveren #jpl #okereke #vanaken #mata