Moeskroen kampioen? De eerste drie punten zijn al binnen

27-07-2019 21:53 Laatste update: 21:54
2

De fans van Royal Excel Moeskroen mogen alweer beginnen te dromen van de titel. Op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League pakten Les Hurlus meteen de volle buit. Moeskroen haalde het met 0-1 van STVV.

Vorig seizoen was STVV lang in de race om Play-Off 1 te halen, maar de nieuwe Kanaries zijn nog niet klaar voor dit seizoen. Wie zaterdag op Stayen was, kon enkel maar beamen dat Brys gelijk heeft dat zijn ploeg nog versterking nodig heeft. STVV begon nog degelijk aan de partij, maar Moeskroen nam al snel het heft in handen. Via een vrije trap van Olinga kwamen de bezoekers goed vijf minuten voor rust op voorsprong.

Pas op het uur kwam er een echt antwoord van STVV. Een vrije trap van Pol Garcia kwam evenwel niet verder dan de lat. Daar zat de hand van Vasic voor iets tussen. Twinitg minuten voor het einde hield de doelman van Moeskroen Balongo dan weer van een treffer. Vijf minuten later hield Vasic Moeskroen opnieuw overeind. Balongo en Botaka konden hem niet vloeren.