OFFICIEEL: Clasie wil bij Nederlandse subtopper weer zijn oude niveau halen

OFFICIEEL: Clasie wil bij Nederlandse subtopper weer zijn oude niveau halen

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 18:08ma 22-07-2019 om 18:08

Jordy Clasie (ex-Club Brugge) is speler van AZ Alkmaar. De Nederlandse subtopper de komst van de middenvelder bevestigd via de officiële kanalen. De 28-jarige middenvelder komt over van Southampton FC en tekent tot medio 2021 met een optie voor nog een seizoen.

Clasie keerde vorig jaar nog terug bij Feyenoord, waar hij in veertig wedstrijden één keer scoorde. Nu kiest de middenvelder voor AZ. "AZ is een club die vertrouwen in me heeft", legt hij uit op de website van de Alkmaarders. "Dat is iets dat ik erg waardeer. Ik wil bij AZ mijn oude niveau weer halen. Momenteel ben ik fit, maar ik heb nog geen wedstrijdritme. We gaan een goed plan maken zodat ik er zo snel mogelijk kan staan."

"We zijn al een tijd bezig met deze transfer, maar het liep vertraging op omdat Jordy nog onder contract stond bij Southampton. Dat moest eerst afgewikkeld worden en daar hebben ze de tijd voor genomen", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Jordy is een speler met heel veel kwaliteit. Het is voor hem belangrijk dat hij weer veel gaat spelen. En natuurlijk weet Jordy dat hij zal moeten concurreren met de middenvelders die we al hebben."

Club Brugge huurde Clasie in het seizoen 2017/18 van Club Brugge. Clasie kon in het kampioenselftal nooit een vaste basisplaats veroveren en keerde na 25 optredens terug naar Southampton.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws