KRC Genk neemt geen voorbeeld aan Club Brugge: We hebben dat geweigerd

KRC Genk neemt geen voorbeeld aan Club Brugge: "We hebben dat geweigerd"

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 07:00zo 21-07-2019 om 07:00

KRC Genk mag als landskampioen de Champions League in. Dat zorgt voor een serieuze financiële bonus, maar de kloof met Anderlecht, Club Brugge en Standard blijft groot. Dat weet ook algemeen directeur Erik Gerits.

"Er is nog een gigantische financiële gap", vertelt hij in De Zondag. "Dat zijn clubs met budgetten van 50 à 60 miljoen, wij zitten nog aan 30 miljoen. De 20 miljoen van de Champions League wil ik niet meerekenen, die speel je niet elk jaar. De Europa League is trouwens wel interessanter geworden, die brengt nu zo'n 5 à 7 miljoen op. Maar we zetten stappen om het budget verder omhoog te krijgen. Met sponsoring onder meer. Waarbij je je moet afvragen: wil je die sponsor wel of niet?"

Dat laatste verwijst ook naar concurrent Club Brugge, dat met gokkantoor Unibet op de shirts gaat spelen. "We kregen ook aanbiedingen uit de goksector voor het shirt, konden er véél meer geld voor krijgen. Maar we hebben dat niet gedaan. Wel in de boarding, maar niet op onze shirts. Maar elke club beslist daar zelf over", vertelt hij daarover in De Zondag.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws