Buffel deelt beelden van zijn grootse afscheid: 'Dankbaar en trots'

Buffel deelt beelden van zijn grootse afscheid: 'Dankbaar en trots'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 23:44za 20-07-2019 om 23:44

Laatste update: dinsdag 23 juli 2019 om 13:43di 23-07-2019 om 13:43

Pierre van Hooijdonk werd zaterdagavond voor even herenigd met zijn oude Feyenoord-maatje Thomas Buffel. De 38-jarige veteraan kreeg in de 'Legends Match' heel wat oude bekenden op bezoek bij KRC Genk.

Van Hooijdonk stond met onder meer Luc Nilis, Gill Swerts, Ronald de Boer en Orlando Engelaar op het veld. Tijdens het seizoen 2002/2003 speelde Van Hooijdonk samen met Buffel bij Feyenoord: het koningskoppel kwam samen tot 46 Eredivisie-doelpunten.

Hoewel de samenwerking beperkt bleef tot één seizoen, is Van Hooijdonk Buffel nooit meer vergeten. "Ik heb genoten van het ventje Buffel", liet hij voorafgaand aan de afscheidswedstrijd weten aan Het Belang van Limburg. "Hij wist waar ik ging lopen. Thomas is de beste lopende nummer tien met wie ik gevoetbald heb."

Toenmalig UEFA Cup-winnaar Feyenoord verhuurde Buffel in 2002 aan Excelsior, maar haalde onze landgenoot terug toen Jon Dahl Tomasson naar AC Milan verkaste. De aanvaller moest publiekslieveling Tomasson doen vergeten, maar wist direct zijn stempel te drukken. "Ik ken veel bescheiden Belgen, maar dat was Thomas niet. Hij heeft een Nederlands karakter." Buffel kon slecht tegen zijn verlies, weet Van Hooijdonk nog. "Als iets hem niet zinde, dan was het klaar. Dan sloegen zijn stoppen weleens door."

Update 23/07, 13.43: Buffel toont zich op social media dankbaar voor het afscheid dat hij heeft gekregen. Volgens Buffel was het een avond om nooit te vergeten, schrijft hij bij de beelden van TV Limburg.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws