Beerschot zet aanval verder, nu krijgt ook Mechelen-sponsor Telenet de volle laag

Beerschot zet aanval verder, nu krijgt ook Mechelen-sponsor Telenet de volle laag

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 10:28ma 15-07-2019 om 10:28

Beerschot wil absoluut in 1A uitkomen. De rechter gaf de Antwerpenaren gelijk, maar het beroep van de Pro League en de KBVB werkt opschortend. Beerschot viseert nu ook Telenet, dat sponsor is van KV Mechelen.

'Alle schijn van partijdigheid moet uitgesloten worden. Telenet dat TV rechten van de Pro League heeft, is namelijk ook hoofdsponsor van KV Mechelen. Telenet heeft daarom, zonder twijfel, belangen bij een vrijspraak voor KV Mechelen en een snelle start van de competitie waardoor tijdige bestraffing uitgesloten wordt', staat te lezen op de website van Beerschot.

Verder begrijpt Beerschot totaal niet waarom de KBVB en de Pro League niet wachten op de definitieve uitspraak van het BAS. 'Het lijkt logisch dat KBVB en Pro League meer baat hebben bij een propere competitie dan bij de snelle start van een competitie.'

Imagoschade
Zo kan volgens het bondsreglement Mechelen wel nog een jaar geweerd worden uit het profvoetbal. 'De financiële en reputatieschade van een competitie waarbij valsspelers worden toegelaten is veel groter dan die van een competitie die mogelijk later begint', besluit Beerschot.

Poll

Zal Beerschot mogen starten in 1A, denk je?

(1411 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws