Nieuwe aanwinst van KAA Gent onthult: Mijn armen waren verlamd

Nieuwe aanwinst van KAA Gent onthult: "Mijn armen waren verlamd"

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 20:15vr 12-07-2019 om 20:15

Afgelopen seizoen was Jan Van Den Bergh een sterkhouder bij Beerschot-Wilrijk, maar nu moet hij zich volop bewijzen bij KAA Gent. Evident is dat niet. Van Den Bergh revalideert nog van een bloedprop, die hij opliep na kopduels met Igor De Camargo en Tom De Sutter.

Van Den Bergh liep begin maart een stevige hoofdblessure op door een misgelopen kopduel met De Camargo van KV Mechelen. Een maand later liep het in Play-Off 2 weer mis, toen hij De Sutter ook nog tegenkwam. Die twee harde klappen bleven niet zonder gevolg.

Begin mei liep het namelijk helemaal mis voor de centrale verdediger. "Ik wilde rechtstaan, maar mijn armen en handen waren verlamd", doet hij zijn verhaal in Het Nieuwsblad. "Mijn vriendin vroeg wat er was, maar ik kon enkel nog klanken uitbrengen. We zijn naar het ziekenhuis gegaan en ik zou er uiteindelijk twee weken blijven en geopereerd worden. Men heeft twee schedelboringen gedaan."

Van Den Bergh liet niets uitlekken naar de media. "Ik heb het bewust stilgehouden. Nu wil ik er wel over praten omdat ik op de terugweg ben. Ik zit aan 85 tot 90 procent en voel het nog steeds vooruit gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik tegen augustus weer honderd procent zal zijn. In principe moet ik dan groen licht krijgen om voluit te voetballen."

Poll

Is Van Den Bergh een goeie aanwinst?

(113 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws