UPDATE: Volgende aanwinst Anderlecht neemt al afscheid van club

UPDATE: Volgende aanwinst Anderlecht neemt al afscheid van club

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 07:00wo 10-07-2019 om 07:00

Laatste update: woensdag 10 juli 2019 om 10:41wo 10-07-2019 om 10:41

Samir Nasri werd dinsdag voorgesteld bij RSC Anderlecht , maar de volgende transfer zit al in de pijplijn. Zo wordt Philippe Sandler voor een jaar gehuurd van Manchester City. Volgens Frank Arnesen is de deal bijna rond.

Maandagavond landde Sandler al in Brussel. Verwacht wordt dan ook dat Anderlecht de transfer eerstdaags aankondigt. "We moeten nog een medische keuring doen, maar dat komt wel goed", aldus Arnesen tegenover Het Nieuwsblad.

De Deen vergelijkt Sandler zelf met Kompany, toen die destijds doorbrak bij Anderlecht. "Philippe doet me denken aan de jonge Kompany. Ik volg hem al van sinds hij bij PEC Zwolle voetbalde en ook daar stak hij erbovenuit. Met zijn 1,91 meter heeft hij veel présence, maar Philippe heeft ook goeie voeten."

Defensieve middenvelder
Bovendien zal Sandler niet per se als centrale verdediger opgesteld worden bij Anderlecht. "Sandler kan gerust ook als controlerende middenvelder spelen, waar hij al eens een defensief foutje mag maken. Tot hij meer ervaring had, switchte Kompany vroeger toch ook al eens tussen de verdediging en het middenveld", besluit Arnesen.

Update 10/07, 10.41: Philippe Sandler heeft afscheid genomen van Manchester City. Op zijn Twitterkanaal kwam de beoogde RSC Anderlecht-aanwinst met een boodschap: “Geen vaarwel, maar een korte pauze”, liet de verdediger weten. Er wordt verwacht dat hij snel zal worden voorgesteld bij paars-wit.

Poll

Waar kan RSCA Sandler het best gebruiken?

(619 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws