Nasri koos 'voor het sportieve': Het plan van Kompany stond me erg aan

Nasri koos 'voor het sportieve': "Het plan van Kompany stond me erg aan"

09-07-2019 13:13
18

RSC Anderlecht stelde vanaf 13u Samir Nasri voor. De Fransman was in zijn beste jaren een wereldtopper en dus is er veel belangstelling voor zijn overstap naar de Jupiler Pro League. Nasri benadrukte bij zijn eerste woorden dat hij voor het sportieve komt.

"Ik ben trots om hier te zijn en om deel uit te maken van het plan dat Kompany me heeft voorgesteld", klinkt Nasri meteen enthousiast. "Mijn rol hier wordt een beetje nieuw voor mij. Ik moet nu een voorbeeld worden voor de jonge spelers en dat moet denk ik wel lukken met de ervaring die ik heb opgedaan bij clubs als Arsenal en manchester City." In het verleden kwam Nasri al eens negatief in het nieuws met extrasportieve perikelen.

Bij West Ham United kwam de Fransman, mede door een dopingzaak, tot weinig speelminuten. "Ik heb een moeilijk seizoen achter de rug, onder meer door een lastige blessure", vertelt Nasri daarover. "Dit is dicht bij huis en dat is handig, ook voor mijn zoontje. Ik kon ook voor een verder avontuur kiezen, maar dat was niet aan de orde. De gesprekken met Kompany? Dat is snel gegaan. Zijn plan stond me aan en dit is echt wel de keuze voor het sportieve."