Nygren koos voor het totale pakket van Racing Genk: Voor mij een vereiste

Nygren koos voor het totale pakket van Racing Genk: "Voor mij een vereiste"

Gepubliceerd: zaterdag 29 juni 2019 om 23:04za 29-06-2019 om 23:04

Benjamin Nygren is één van de nieuwe gezichten bij landskampioen Racing Genk. Het Zweedse toptalent (17) werd vrijdag samen met Theo Bongonda gepresenteerd. Nygren maakte andermaal duidelijk dat hij heel bewust voor Genk heeft gekozen.

"Ik kom hier in een ploeg terecht die verzorgd en aanvallend voetbal speelt. Dat was voor mij een vereiste. Ik wil een betere voetballer worden en daarvoor is Genk de geknipte ploeg", citeert Het Belang van Limburg. Nygren is ervan overtuigd dat hij een juiste keuze heeft gemaakt. "Ze hebben al bewezen dat ze jonge spelers beter kunnen maken. Bovendien kan ik hier in de Champions League aantreden. Dat is een droom die uitkomt", aldus de veelbelovende zomerversterking.

Nygren is erg veelzijdig. En voorkeur voor een concrete rol bij de Limburgers heeft hij niet. "Ik speel al mijn hele leven op verschillende posities. In mijn jeugd was ik een middenvelder maar de laatste jaren ben ik als spits, vleugelaanvaller of op de tien uitgespeeld. Ik kan overal spelen. In een aanvallende rol welteverstaan", besluit Nygren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws